Novinky

Vedení města Český Těšín ocenilo absolventa AGEL Střední zdravotnické školy

Ocenění z rukou vedení města Český Těšín převzal nyní již čerstvý absolvent David Balázs v kavárně AVION v Českém Těšíně. Žák oboru praktická sestra odmaturoval s vyznamenáním a s průměrem 1,00. Byl oceněn nejen za studijní výsledky, ale i za školní a mimoškolní aktivity.

„David Balázs ke studiu na naší škole přistupoval svědomitě po celou dobu studia. K pacientům v průběhu klinické praxe se choval vřele, empaticky, s láskou a ochotou pomoci. Stejně tak přistupoval i ke svým spolužákům, mladším žákům naší školy včetně cizinců, kteří ve škole teprve hledali své místo a potřebovali se adaptovat v novém prostředí,“ popisuje zástupkyně ředitele AGEL Střední zdravotnické školy PhDr. Karin Delongová.

David byl opravdu velmi aktivním studentem, který se významně podílel na chodu školy. Stál v čele školního parlamentu, byl členem vzdělávacího týmu studentů, který se podílí pod vedením pedagogů na vzdělávání žáků základních a mateřských škol. Aktivně se podílel na organizaci a koordinaci projektů týkajících se propagace školy, reprezentace na veletrzích středních škol jak online v době pandemie, tak osobně v týmu spolužáků. Spolupodílel se na pasování prvních ročníků, navštěvoval odborné konference a aktivně se účastnil soutěží v první pomoci. Dle slov třídní učitelky byl často její pravou rukou.

„David je ambiciózní, aktivní a všestranně orientovaný student, který nechyběl téměř na žádné školní události. David má u nás přezdívku tiskový mluvčí, protože je rozený řečník a bavič. Moderoval nejednu významnou akci školy. Ve svém volném čase nezahálí, věnuje se dobrovolnickým aktivitám s pacienty v nemocnici nebo pravidelně dochází na brigády na ARO oddělení v Nemocnici AGEL Třinec-Podlesí. Jsem ráda, že máme tak skvělé a aktivní studenty. David je čtvrtým oceněným žákem naší školy. Jako čerstvý absolvent převzal před pár dny maturitní vysvědčení. Nevím, co si bez něj počneme,“ uvádí zástupkyně ředitele PhDr. Karin Delongová.

Davidův sen je pokračovat dále ve studiu na vysoké škole v oboru ošetřovatelství v kombinované formě tak, aby mohl již po ukončení střední školy pracovat jako praktická sestra na oddělení ARO nebo JIP. Volný čas rád tráví za objektivem fotoaparátu, v blízkosti koní a plánováním cestovatelských snů

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz