Novinky

V kulturním domě v Chotěbuzi proběhlo slavnostní vyřazení absolventů z těšínské AGEL Střední zdravotnické školy

Téměř 60 absolventů AGEL Střední zdravotnické školy v Českém Těšíně bylo dnes dopoledne slavnostně vyřazeno v kulturním domě v Chotěbuzi. Slavnostní ceremonie se účastnili jak rodiče, prarodiče tak i kamarádi a spolužáci. Slavnost doprovázela milá slova zástupkyně ředitele, hostů a maturantů. Řada z nich bude pokračovat ve studiu, jiní mají v plánu nastoupit do zaměstnání.

Zkoušku dospělosti absolvovali v posledních dvou měsících žáci oborů praktická sestra a zdravotnické lyceum. Jedná se teprve o druhý maturitní ročník v historii těšínské AGEL Střední zdravotnické školy. „Pro všechny maturanty je to vždy náročné období intenzivních příprav, s cílem uspět a překonat první větší životní překážku, a navázat na další etapu svého profesního života,“ říká zástupkyně ředitele AGEL Střední zdravotnické školy PhDr. Karin Delongová.

Maturitní zkoušky skládali žáci z několika částí. Kromě zkoušek z českého a anglického jazyka, maturovali i z odborných předmětů a museli také prokázat své znalosti a dovednosti u praktické zkoušky. „Zkoušky probíhaly na lůžkovém kardiologickém a chirurgickém oddělení Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí. Maturanti plánovali a realizovali ošetřovatelský plán u vybraných pacientů včetně komplexní ošetřovatelské péče a plnění ordinací lékaře, například odběrů krve, aplikace injekcí a podávání léků, dále asistovali u převazů ran,“ popisuje zástupkyně ředitele.

AGEL Střední zdravotnická škola je velmi mladá, ale rychle se rozvíjející škola. Své první studenty přivítala v září 2017 v Ostravě-Koblově a o rok později pak v Českém Těšíně. Za velmi krátkou dobu se škola rozrostla a stalo se z ní vyhledávané a žádané vzdělávací zařízení. Maturanti, ale i další zájemci o studium, u nás mají možnost studovat obor Diplomovaná všeobecná sestra na AGEL Vyšší odborné škole zdravotnické v Ostravě, Českém Těšíně nebo Přerově.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz