Novinky

Zájem o zdravotnické obory neklesá, říká ředitel AGEL Střední zdravotnické školy

Zájem o zdravotnické obory neklesá ani tento rok. Přihlášky k přijímacímu řízení pro školní rok 2023/2024 poslalo do AGEL Střední zdravotnické školy s pobočkami v Ostravě a v Českém Těšíně více než 260 uchazečů. Velký zájem je zejména o maturitní obor praktická sestra.

Největší zájem projevili žáci o obor praktická sestra, o který usiluje více než polovina zájemců. „Registrujeme, že zájem o zdravotnické nelékařské profese neklesá. Vnímáme to nejen na množství přihlášek, ale také na enormním zájmu o naše kvalifikační kurzy Sanitář a Ošetřovatel. O obor praktická sestra v Ostravě i v Českém Těšíne projevilo letos zájem celkem 174 uchazečů. Stejně jako loni, tak i letos pozorujeme, že roste zájem také ze strany chlapců. Přestože název praktická sestra není pro muže tolik atraktivní, studuje u nás více než 70 chlapců, a další se hlásí ke studiu,“ uvádí Ing. Vladimír Janus, ředitel AGEL Střední zdravotnické školy.

Škola má nyní zpracované všechny zaslané přihlášky a chystá se na jednotné přijímací zkoušky, které proběhnou už tento čtvrtek 13. dubna a v pátek 14. dubna. „Velmi nás těší zájem o studia na naší škole. Děkujeme všem zájemcům, kteří nám projevili důvěru a zaslali přihlášku ke studiu,“ říká ředitel školy. AGEL Střední zdravotnická škola otevře ve školním roce 2023/2024 maturitní obory praktická sestra a zdravotnické lyceum. V Ostravě mohou navíc žáci studovat obor laboratorní asistent.

Maraton přihlášek a přijímacích řízení však v těchto dnech nekončí, ale pokračuje dále. Vyšší odborná škola zdravotnická v Ostravě, Českém Těšíně a v Přerově přijímá přihlášky až do 31. května. Zájemci se mohou hlásit na obor diplomovaná všeobecná sestra v denní i v kombinované formě.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz