Novinky

Vyučující AGEL Střední zdravotnické školy s 38letou praxí oceněna městem Český Těšín za dlouhodobou a tvůrčí pedagogickou činnost

Mgr. Olga Mičulková je zkušená, empatická, kolegiální a loajální pedagožka s 38 letou praxí. Mezi žáky je velmi oblíbená, žáci i studenti říkají, že je přísná, ale hodně naučí a přitom zůstává lidská a spravedlivá.

V rámci ocenění pedagogických pracovníků škol a školských zařízení na území města Český Těšín byla za dlouhodobou a tvůrčí pedagogickou činnost oceněna už druhá pedagožka AGEL Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické. „Pro naši školu je Olga nepostradatelná. Jako kolegyně je nekonfliktní, přátelská, empatická, inovativní a velmi kreativní. Metodicky vede nové pedagogy a nabízí jim svoji pomoc při vzdělávání mladé generace zdravotníků. Její aprobace je somatologie, psychologie a mikrobiologie, epidemiologie a hygiena. Olga je dlouholetým výchovným poradcem s lidským, citlivým a podporujícím přístupem k žákům a zákonným zástupcům. Velmi oceňuji její profesionální a trpělivý přístup,“ popisuje PhDr. Karin Delongová, zástupkyně ředitele.

„O nominaci jsem netušila. Bylo to pro mne velmi milé překvapení. Na AGEL Střední zdravotnické škole působím od roku 2019. Ovšem má pedagogická kariéra začala už v roce 1985, kdy jsem nastoupila na střední zdravotnickou školu ve Frýdku-Místku. Předtím jsem působila jako zdravotní sestra ve frýdecké nemocnici. Od začátku mé pedagogické kariéry vzdělávám nejen žáky, ale i sama sebe,“ vysvětluje Mgr. Olga Mičulková a dodává, že od roku 2005 je aktivně zapojena i do lektorských činnosti u dospělých jako je vzdělávání seniorů nebo domácí péče o osobu blízkou.

Paní Olga se mimo jiné aktivně účastnila také projektu Tvůrce výukových materiálů, projektu Cesty za poznáním aneb rozvoj kompetencí žáků středních škol v oblasti bezbariérového cestování a komunikace a mnoha dalších aktivit. Od roku 1995 vedla kroužek canisterapie ve spolupráci se společností Podané ruce, o.s. Frýdek-Místek, kde doposud vykonává lektorskou činnost.

„Učitelství je krásná profese, která vás celý profesní život motivuje se neustále vzdělávat a pak získané vědomosti, dovednosti a zkušenosti předávat dál. Jako každá práce s lidmi je náročná, ale krásná. Neměnila bych. I po těch takřka 40 letech mě ještě pořád baví vymýšlet nové možnosti předávání informací a také způsobů, jak žáci mohou nabyté informace prokazovat,“ říká oceněná pedagožka.

Hluboký nádech a druhá životní šance. Takto by se dal popsat start paní Olgy na AGEL Střední zdravotnické škole. Paní Olga před pár lety prožila v osobním životě těžké chvíle, ale jak sama říká, nástup do práce ji znovu postavil na nohy. „Z původní školy jsem odešla po 32 letech, z důvodu péče o osobu blízkou. Měla jsem partnera ve 3. stupni závislosti na péči. Finální část jeho života jsme prožili spolu. Když po několika měsících zemřel, byla jsem již v důchodu a myslela jsem si, že už to tak zůstane. Rok po jeho smrti jsem dostala nabídku učit na naší škole. Tato nabídka mi hodně pomohla s vyrovnáváním se s nastalou situací. Po nástupu jsem znovu objevila tu chuť učit se a učit. Došlo mi, jak moc mi chyběla školní atmosféra. Díky vedení školy, kolektivu i žákům jsem se opět začala těšit do práce. Je to báječný pocit. Chtěla bych za atmosféru, díky které toto mohu prožívat, poděkovat hlavně PhDr. Karin Delongové, která naši práci zastřešuje a také všem kolegům a kolegyním. Bez nich by to nešlo. Děkuji. Pochopitelně, nedílnou součástí celého procesu jsou také žáci,“ uvádí Olga Mičulková.

„Během dvou let je to už druhý pedagog, který byl městem Český Těšín oceněn. Ačkoliv jsme nejmladší škola ve městě, poměrně brzy jsme získali své místo a postavení mezi všemi školami ve městě a širokém okolí,“ zmiňuje zástupkyně ředitele PhDr. Karin Delongová.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz