Novinky

Zúčastnili jsme se akce TÝDEN VĚDY A TECHNIKY ON-LINE

Naši žáci 2. a 3. ročníku oboru zdravotnické lyceum se i v letošním školním roce zúčastnili celostátní akce TÝDEN VĚDY A TECHNIKY. Tentokrát on-line. Tato aktivita Akademie věd České republiky si klade za cíl seznámit středoškoláky s vědeckými pracovišti, nabízí prohlídky laboratoří a umožňuje žákům středních škol zúčastnit se některých vysokoškolských přednášek.

Setkání s vědeckým světem naživo pak pomůže našim žákům při výběru vysoké školy anebo alespoň napoví, jakému tématu by se chtěli věnovat v rámci své maturitní práce. V letošním školním roce byla nabídka programu Týdne vědy obzvláště lákavá – vždyť se uskutečnil už 20. (tedy jubilejní) ročník. Byl tady však jeden háček – nedobrá epidemiologická situace nedovolovala osobní účast žáků na veškerých aktivitách.

Nás to však neodradilo a uskutečnili jsme VIRTUÁLNÍ EXKURZI. Žáci si vybírali z nabídky 26 témat z oblasti biologie, chemie, fyziky, matematiky a letos také (aktuálně) z oblasti epidemiologie. Přednášek nebo prohlídek se žáci zúčastnili online z bezpečí domova. Vybraná témata pak zpracovali písemnou formou, zápisky pak byly ohodnoceny vyučujícími přírodovědných předmětů.

Dle názorů a postřehů naších žáků se jednalo o první nahlédnutí pod pokličku vědy, které jim přineslo zajímavé zážitky. Už se těší na setkání s vědou v budoucím roce!

Přednášky

  • NEJEZTE TU GORYLU!
  • VZNIKL COVID V LABU?
  • PRAVDA O PARAZITECH

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz