Novinky

Oslavy Mezinárodního dne seniorů se v Nemocnici Český Těšín ujali studenti

První říjen připadá v kalendáři tradičně na Mezinárodní den seniorů, který se slaví už od roku 1990. V Nemocnici Český Těšín se jeho připomenutí chopili žáci Střední zdravotnické školy AGEL, kteří si pro klienty oddělení ošetřovatelské péče a sociálních lůžek připravili kulturní program, který zpestřil jinak všední den.

Žákyně zdravotnické školy si pro seniory připravily několik českých i polských lidových písní i s hudebním doprovodem, aby si mohli zazpívat i jejich hostitelé. A klienti sociálních lůžek a pacienti z oddělení se opravdu přidali.

Pro studenty zdravotnické školy je důležité být s pacienty už od samého začátku, abychom z nich mohli vychovávat špičkové zdravotníky, kterým není cizí empatie a práce s lidmi. Mezinárodní den seniorů se nám jevil jako skvělá příležitost, jak se zapojit do dění v nemocnici mimo běžné exkurze, zvláště když jsme na po zahájení školního roku zjistili, kolik nadaných a šikovných žáků se nám ve třídách sešlo,okomentovala působení žáků zástupkyně ředitele AGEL Střední zdravotnické školy PhDr. Karin Delongová, která studenty doprovázela.

Kulturní odpoledne se odehrálo v nemocniční kapli, a aby přítomní senioři nezůstali jen pasivními posluchači, připravili si žáci i několik úkolů na procvičení paměti - doplnění přísloví, propletené obrázky či rozpoznávaní tvarů.

Představení se dětem moc povedlo, hlavně se nám líbily scénky ze života, které zahrály,“ ohodnotila snahy žáků paní Drahuška, která tráví v nemocnici na sociálních lůžkách už 5 měsíců.

Navázání spolupráce nově otevřené střední zdravotnické školy a těšínské nemocnice si přitom pochvaluje i vedení Nemocnice Český Těšín. „Věřím, že akcí, na kterých se budeme podílet společně, bude přibývat,“ uzavřela členka představenstva Nemocnice Český Těšín Mgr. Alice Ručková.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz