Novinky

Zhodnocení "Setkávárny" se supervizorkami z organizace ADRA

Školní rok se nachýlil ke svému konci a s ním i náš úspěšný projekt "Setkávárna", na kterém se podílíme spolu s humanitární organizací ADRA a Nemocnicí Český Těšín. Abychom vše mohli zhodnotit a probrat, zavítaly na školu dvě supervizorky, dámy Andrea Radomská a Jana Zořicová, se kterými mohly naše dobrovolnice zkonzultovat vše, s čím se během svého působení v nemocnici setkaly.

Celý projekt "Setkávárna" je zaměřen zejména na studenty středních zdravotnických škol, kteří docházejí za pacienty do nemocnic. Pravidelně jednou týdně jim nabízejí zdarma kávu, čaj či jiné nápoje a drobné občerstvení přímo na pokoji nebo ve společenské místnosti. Dochází tak k milému setkání dvou generací, senioři jsou na chvíli vytrženi z nemocničního stereotypu a studenti se učí komunikovat s lidmi staršího věku, kteří jsou nemocní.

Pro seniory bylo naše působení v Nemocnici Český Těšín rozptýlením a možností si s někým popovídat, svěřit se, zabavit se. Pro nás to jsou ale cenné zkušenosti, možnost učit se, naslouchat starší generaci a v neposlední řadě dobrý pocit ze sebe samých. Svůj volný čas můžete trávit různě, tato spolupráce však dává smysl. Velké díky patří všem zapojeným dobrovolnicím.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz