Novinky

Adaptační kurz je za námi

Aby září bylo pro nové studenty co nejpříjemnější a seznamování celého kolektivu proběhlo hladce, vydali se žáci AGEL Střední zdravotnické školy v Českém Těšíně na adaptační kurz do Budišova nad Budišovkou. A co tady žáky čekalo? Adrenalin, spousta zážitků a nová kamarádství.

Už po první desítce kilometrů bylo jasné, že nás čekají skvělé tři dny, protože autobusem se rozezněl veselý zpěv žáků, což rozveselilo i učitele. Jak jsme doufali, vše se na „adapťáku“ odehrávalo, jak mělo. Studenti zažili napětí při soutěžích, uvolnili se ve chvílích odpočinku. Prožili si odpovědnost při řešení nelehkých úkolů v týmové spolupráci i odvahu jedince v lanovém centru. A to nebylo vůbec jednoduché. Bylo velmi zajímavé sledovat, jak různorodá je nápaditost a kreativita mladých lidí. Jedno zadání pro šest skupin přineslo šest zcela odlišných výsledných řešení. Ne vždy se všechno povedlo, ale to nebylo tak důležité, neboť podstatné bylo společně vymyslet řešení a společnými silami ho realizovat. A to se dařilo.

A jak pobyt hodnotili sami žáci?
„….skvělí instruktoři a skvělí učitelé, celý kurz byl super, super aktivity, které nás stmelily,se třídou jsme si skvěle sedli a všichni se spolu bavíme, moc jsem si to užila, diskotéky byly úžasné, v lanovém centru to bylo super…“.
Závěr věnuji celkové hodnocení jedné účastnice : „Moc se mi to líbilo. Sice jeden den pršelo, ale vůbec to nevadilo. Mám ráda výšky, ale v lanovém centru jsem se dost bála.“

A já na úplný závěr dodávám – na lanech se nás bálo hodně, ale tím, že jsme ho prošli, jsme překonali svazující strach. Beze sporu nám v tom pomohlo i povzbuzování ostatních. A my jsme posunuli své hranice zase o něco výš.

 

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz